Περιγραφή
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με έντονο ξυλώδες άρωμα με νότες φρέσκων φρούτων του δάσους. Πικάντικη και ξυστική αίσθηση.
Δαίδαλος: Περίπλοκα κατασκευασμένο
Ο Δαίδαλος θεωρείται ένας μυθικός ήρωας αθηναϊκής καταγωγής, στον οποίο αποδίδονται αδιακρίτως όλα τα αρχέγονα έργα της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής. Αρχιτέκτονας, γλύπτης, εφευρέτης μηχανών και πατέρας του Ίκαρου, ο Δαίδαλος αναφέρεται από τον Όμηρο ως ο δημιουργός του Λαβύρινθου στην Κρήτη, που στέγαζε τον Μινώταυρο. Η μυθική φιγούρα του Δαίδαλου χρησιμεύει ως συμβολική πηγή έμπνευσης για την παραγωγή εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ελαιολάδου, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένη διαχείριση από την καλλιέργεια έως την τυποποίηση.
Το ελαιόλαδο Δαίδαλος προέρχεται από ιδιόκτητους ελαιώνες ποικιλίας Κορωνέικης στην περιοχή Αχαΐας της Πελοποννήσου. Αυτοί οι ελαιώνες παράγουν υψηλής ποιότητας, φημισμένο ελαιόλαδο από ποικιλίες που καλλιεργούνται εδώ και αιώνες. Η κορωνέικη ποικιλία αναγνωρίζεται ως η καλύτερη στον κόσμο, γνωστή για την παραγωγή ανώτερου ελληνικού ελαιολάδου. Η φροντίδα των ελαιώνων ΔΕΔΑΛΟΥ είναι συνεχής και σχολαστική, με στόχο την παραγωγή καρπών άριστης ποιότητας, με μεθόδους ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Είναι σημαντικό η συγκομιδή να γίνεται την κατάλληλη στιγμή της ωρίμανσης του καρπού. Μόνο τότε ο καρπός της ελιάς μπορεί να αποδώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μετά τη συγκομιδή, ο καρπός μεταφέρεται στο μύλο για επεξεργασία. Η εξαιρετική του ποιότητα βασίζεται στην οξύτητά του, που είναι γύρω στο 0,3, και οι χημικές αναλύσεις αποδεικνύουν ότι το ελαιόλαδο ΔΕΔΑΛΟΣ είναι ένα εξαιρετικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Βασικός στόχος είναι να παρέχεται στον καταναλωτή ένα φυσικό προϊόν χωρίς χημικές παρεμβάσεις. Η επεξεργασία γίνεται μόνο με φυσικά και μηχανικά μέσα σε χαμηλές θερμοκρασίες για να παραχθεί ένα προϊόν άριστο τόσο οργανοληπτικά όσο και φυσικοχημικά διατηρώντας όλα τα θρεπτικά στοιχεία και συστατικά του.