Σχετικά με εμάς

Πάθος για το Ελαιόλαδο

Η Ιστορία

Η περιοχή της σημερινής δυτικής Αχαΐας, στην οποία βρίσκεται ο Αλισσός, κατοικήθηκε ήδη από τις προϊστορικές εποχές: έχουν βρεθεί λίθινα εργαλεία, νεολιθικά στοιχεία, καθώς και Μυκηναϊκά νεκροταφεία σε όλη την περιφέρεια, τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη οικισμών, συνεπώς και καλλιεργειών!

Ειδικά για την περιοχή όπου βρίσκεται ο Αλισσός, υπάρχει μαρτυρία ότι στην τοποθεσία Καμενίτσα — που ανήκει στην τοπική κοινότητα του Αλισσού — έχουν εντοπισθεί ρωμαϊκά αρχαιολογικά κατάλοιπα και θεωρείται ότι εκεί διέρχονταν δημόσιος δρόμος επί Ρωμαϊκής περιόδου! Αυτό δείχνει οικονομική/αγροτική δραστηριότητα και διασυνδέσεις με άλλες περιοχές.
Όπως και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, η ελαιοκαλλιέργεια στον Αλισσό υπάρχει για αιώνες! Υπάρχει δε αναφορά σε «αρχαία ελιά» στον παραθαλάσσιο οικισμό Κάτω Αλισσός, ηλικίας άνω των 1.100 ετών σύμφωνα με τοπικό μύθο!

Ο Τόπος

Τα ελαιόδεντρά μας υπάρχουν πολλά χρόνια σε εδάφη με υψηλό ποσοστό αργίλου και χαμηλό ποσοστό άμμου ( δομή Πηλώδης, Αργιλοπηλωδης, Αργιλώδης που χαρακτηρίζεται ως ιδανική για ελαιοκαλλιέργεια). Αυτό εξασφαλίζει στα δέντρα επαρκές ποσοστό υγρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρά τις μεταβολές που μπορεί να προκύπτουν από τις βροχοπτώσεις. Έτσι ακόμα και σε περιόδους με ξηρή ατμόσφαιρα, που είναι απαραίτητη για την ανθοφορία, επικονίαση και κομπόδεση, τα ώριμα δέντρα μας με το βαθύ τους ριζικό σύστημα, διαθέτουν επαρκή τροφοδοσία νερού, η οποία με τη σειρά της τα βοηθά να εξασφαλίζουν μια παραγωγή δίχως περιβαλλοντικό στρες.

Η Οργανική Ουσία, δηλαδή το ζωντανό μέρος του εδάφους με τα δισεκατομμύρια ωφέλιμους μικρό-οργανισμούς, βρίσκεται σε ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά που αγγίζουν το 3,5%! Για να καταλάβει κανείς το τεράστιο μέγεθος αυτής της τιμής, μπορούμε να πούμε ότι ένα συνηθισμένο έδαφος εντατικής εκμετάλλευσης με μηδενική Οργανική Ουσία, για να έλθει στο επίπεδο αυτό, πρέπει να προστεθούν ανά στρέμμα σε βάθος 60 εκατοστών, 100 κυβικά κοπριάς αιγοπροβάτων. (1000 τ.μ.x 0.6μ= 600 κυβικά εδάφους = 800 τόνοι εδάφους x3%= 24 τόνοι οργανικής= 100 κυβικά κοπριάς)

Αυτό υποδεικνύει ότι η διαχείριση του εδάφους μέχρι σήμερα έχει γίνει με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, δίχως περιττές κατεργασίες και δίχως λιπάσματα που καταστρέφουν τα οργανικά συστατικά του, υποβαθμίζοντας τελικά την ποιότητα της παραγωγής.

Τα συγκεκριμένα εδάφη επίσης διαθέτουν υψηλά επίπεδα Ανθρακικού Ασβεστίου το οποίο δρα αποθεματικά στο διαθέσιμο Ασβέστιο του εδάφους και έτσι το τελικό προϊόν/ το ελαιόλαδο μας ειναι εφοδιασμένο με υψηλά επίπεδα Ασβεστίου.

Εντυπωσιακά είναι και τα επίπεδα του Νατρίου, τα οποία ενώ στα συνηθισμένα εδάφη της σύγχρονης εντατικής Γεωργίας είναι υψηλά, στα αγροκτήματά μας βρίσκονται σε μηδενικά ποσοστά, καθιστώντας την θρεπτική αξία του ελαιολάδου μας πολύτιμη, αφού μπορεί να ενταχθεί σε μια δίαιτα "πτωχή σε Νάτριο".

Ακόμη, η ιδιόμορφη μορφολογία της περιοχής επιτρέπει στα ελαιόδεντρα να «αερίζονται» επαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με ευεργετικά αποτελέσματα στον παραγόμενο καρπό.

H Ahaeanland

Με βάση τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην περιοχή, φέρουν στο DNA τους ένα αρχέγονο πάθος για το ελαιόλαδο! Για ξεχωριστό, ασύγκριτης ποιότητας ελαιόλαδο! Αυτό το πάθος ήταν που οδήγησε στη δημιουργία της AhaeanLand!!! Και βέβαια το αποτέλεσμα, με τις διεθνείς διακρίσεις που διαρκώς κερδίζει, έχει δικαιώσει στο έπακρο τους εμπνευστές της ιδέας!

Πλεονεκτήματα

Ιδιόκτητοι ελαιώνες: Περισσότερα από 3,000 ιδιόκτητα ελαιόδεντρα στην περιοχή, μας επιτρέπει να ελέγχουμε απόλυτα όλη τη διαδικασία που οδηγεί στο ασύγκριτα ποιοτικό ελαιόλαδο που παράγουμε σε όλα της τα στάδια, δηλαδή:
- Λίπανση
- Πότισμα
- Συγκομιδή

Tο ελαιοτριβείο

Η διαχρονική μας συνεργασία με ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία του τόπου μας, διασφαλίζει τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που συνοδεύουν κάθε βήμα της διαδικασίας από τον διαχωρισμό, μέχρι το τελικό στάδιο εξαγωγής του ελαιολάδου!

Αποθήκευση

Η αποθήκευση του ελαιολάδου μέχρι την εμφιάλωση του γίνεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας και σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, έτσι ώστε το ελαιόλαδο να διατηρεί στο ακέραιο όλα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά!

Εμφιάλωση

Η τελική εμφιάλωση του ελαιολάδου γίνεται επίσης στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και τους πιο αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους που υπάρχουν!

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν καθοριστικά στο να έχουμε ένα μοναδικό ποιοτικά και γευστικά τελικό προϊόν, το οποίο δεν είναι αποτέλεσμα μαζικής παραγωγής, αλλά μιας διαρκούς και επίπονης προσπάθειας που πηγάζει από το πάθος μας για το ελαιόλαδο και την απόφασή μας να τιμήσουμε και να διατηρήσουμε τη μακραίωνη κληρονομιά του τόπου μας! Μια κληρονομιά που αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο και στις εντυπωσιακές συσκευασίες των προϊόντων μας, κάθε μια από τις οποίες «κουβαλάει» τη δική της ξεχωριστή ιστορία!
Για αυτό και τα προϊόντα μας θα τα βρείτε μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού!