Δυο ειδικοί στη γευσιγνωσία ελαιόλαδου (η Ελένη Κατσιρμά και ο Γιώργος Δεληγιάννης) και μία ειδικός στη επικοινωνία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου (η Λένα Καρατσόλη) δοκίμασαν τα ελαιόλαδα της AL και σημειώνουν:

Κομψά και ισορροπημένα, με πυκνότητα και χαρακτήρα, ιδιαίτερα χαρμάνια από τις ποικιλίες Μανάκι και Κορωνέικη ξεπηδούν από το portfolio της ΑL. Στην δοκιμή τους τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ανέδειξαν αρμονικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φρουτώδους, του πικρού και του πικάντικου, σε συνδυασμό με την καθαρότητα,  την ισορροπία και την χαμηλή τους οξύτητα. Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα δένουν αρμονικά τα χαρακτηριστικά των περιοχών από όπου προέρχονται, είναι αντιπροσωπευτικά της μεγάλης φήμης του ελληνικού ελαιόλαδου και μας προσκαλούν να τα εισάγουμε στις πιο φίνες και πρωτότυπες δημιουργίες της ελληνικής και της διεθνούς κουζίνας.

Ελένη Κατσιρμά | Οινολόγος, WSPC Diploma Student,  μέλος πιστοποιημένου πάνελ Γευσιγνωσίας για την αξιολόγηση του παρθένου Ελαιολάδου από το ΕΣΥΔ.

  • Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1979. Αποφοίτησε από Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών το 2002.
  • Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την γευσιγνωσία οίνου όπου κι εργάστηκε σε fine dinning εστιατόρια και σε ξενοδοχεία 5*, ως οινοχόος και σύμβουλος οινοχόος για 9 έτη.
  • Έχει παρακολουθήσει και συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων γευσιγνωσίας οίνου και αποσταγμάτων καθώς και γευσιγνωσίες για το μέλι, το τσάι, τον καφέ, τη μπύρα, το πούρο και το ελληνικο αυγοτάραχο.
  • Από το 2010 έως το 2013, εκπαιδεύτηκε μαζί με 12 Έλληνες Οινοχόους απ’ όλη την Ελλάδα, στην γευσιγνωσία ελαιολάδου.
  • Από το 2006, συντονίζει το τμήμα προμηθειών και υποστηρίζει το τμήμα πωλήσεων σε εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και προωθήσεις προϊόντων της εμπορικής Εταιρίας Αίολος Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση και διακίνηση εκλεκτών οίνων και ποτών.
  • Τα τελευταία 3 έτη ασχολείται με την γευσιγνωσία ελαιολάδου σε εκπαιδευτικό επίπεδο.


Λένα Καρατσόλη  | Σύμβουλος εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, Οινολόγος.

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε το τμήμα των Οικονομικών Σπουδών του Παρισιού το 1985.
  • Εργάστηκε σε Ελληνική τράπεζα στην Αθήνα από το 1985 εως το 2000 στο εμπορικό τμήμα Εισαγωγών-Εξαγωγών και από το 2000 εως το 2016 συμμετείχε σε συμβουλευτική ομάδα εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων.
  • Έχει παρακολουθήσει και συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων γευσιγνωσίας οίνου και αποσταγμάτων καθώς και γευσιγνωσίες για το μέλι και τα βότανα.
  • Από το 2017 έως το 2020, μετεκπαιδεύτηκε στην οινολογία και τη γευσιγνωσια οίνου και συνεχίζει την εκπαίδευση στην γαστρονομία και τη γευσιγνωσία ελαιολάδου.


Δεληγιάννης Γιώργος | Γεωπόνος, WSPC Diploma Student, μέλος πιστοποιημένου πάνελ Γευσιγνωσίας για την αξιολόγηση του παρθένου Ελαιολάδου από το ΕΣΥΔ.

  • Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979. Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2006.
  • Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την γευσιγνωσία οίνου όπου κι εργάστηκε ως Sommelier σε fine dining εστιατόρια και Head Sommelier σε 5* Ξενοδοχεία για 15 έτη.
  • Έχει παρακολουθήσει και συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων γευσιγωνσίας οίνων και αποσταγμάτων καθώς και γευσιγνωσίες για το τσάι, τον καφέ, την μπύρα, το πούρο, το ελληνικο αυγοτάραχο και την παρασκευή και γευσιγνωσία ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.
  • Από το 2010 έως το 2013, μαζί με 12 Έλληνες Οινοχόους απ’ όλη την Ελλάδα, εκπαιδεύτηκε στην γευσιγνωσία ελαιολάδου.
  • Τα τελευταία 7 χρόνια δημιουργεί gourmet πιάτα, γευστικούς συνδυασμούς και wine pairings μαζί με διάσημες μπριγάδες από επώνυμα εστιατόρια των Αθηνών.
  • Παράλληλα, από το 1997, δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών, ως συνεργάτης της εταιρείας lynx (eu) με αντικείμενο το Web Design & Development εξειδικεύεται στην ψηφιακή υποστήριξη και digital marketing επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας.
  • Τέλος είναι συνιδρυτής και ραδιοφωνικός παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού MousiRadio (eu)