Πηγή έμπνευσης στη διαδικασία σχεδιασμού του κάθε κεραμικού περιέκτη ήταν το τοπωνύμιο και η ιστορία της περιοχής του κάθε ελαιώνα, καθώς και η γευστική παλέτα του ελαιολάδου που παράγεται από τον καθέναν από αυτούς.
Ψιλή Ράχη
Το τοπωνύμιο Ψιλή Ράχη αντανακλά τη μορφολογία της περιοχής, δηλ. τοποθεσία με λόφους, πλαγιές κτλ. Στην περιοχή η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως ευρήματα από την εποχή του Μυκηναϊκού Πολιτισμού. Για την σχεδιαστική ανάπτυξη του περιέκτη του συγκεκριμένου ελαιώνα έπρεπε να γίνει βαθειά μελέτη του φορμαλισμού και της τέχνης της μυκηναϊκής εποχής. Μέσα από τΙς σχεδιαστικές αναφορές της εποχής εκείνης, και με έντονες επιρροές από τα σχέδια των περίτεχνων χρυσών κοσμημάτων που ανακαλύφτηκαν στη περιοχή, επικράτησε το φουτουριστικό σχήμα της σταγόνας. Ο κεραμικός περιέκτης του ελαιώνα στην τοποθεσία Ψιλή Ράχη, αποτυπώνει άμεσα την μορφολογία της περιοχής, φέρει έντονα χαρακτηριστικά της τέχνης του μυκηναϊκού πολιτισμού, ενώ παράλληλα επικοινωνεί εύστοχα τα γευστικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, που διακρίνονται για την πλούσια και αρμονικά πολυσύνθετη γευστική παλέτα με την χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση.
Καμενίτσα
Τοπωνύμιο περιοχής που προέρχεται από την λέξη κάμινος. (καμίνι) Η περιοχή πήρε το όνομά της από τα προμεσαιωνικά καμίνια αργίλου που λειτουργούσαν στη περιοχή για την επεξεργασία πηλού και τη παραγωγή πήλινων αγγείων. Το σχήμα και η φόρμα του αρχαιοελληνικού κωνικού αμφορέα σε δωρική και μοντέρνα απόδοση ήταν η πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του κεραμικού περιέκτη, αντιπροσωπεύοντας απόλυτα τόσο ιστορικά όσο και γευστικά, την ισορροπημένη και «αιχμηρή» στο λαιμό αίσθηση του ελαιολάδου που παράγεται από τον συγκεκριμένο ελαιώνα.
Πείρος (ποταμός)
Ο ποταμός πήρε το όνομά του από την λέξη «πείρω» που σημαίνει διαπερνώ, όπως ο ποταμός διαπερνά τους ορεινούς όγκους της περιοχής. Εννοιολογικά η σχηματική απόδοση του περιέκτη θα έπρεπε να παραπέμπει στο αυστηρά κυλινδρικό σχήμα ενός πείρου, ενώ παράλληλα να φέρει εικαστικά – διακοσμητικά στοιχεία που να παραπέμπουν στο ελαιόλαδο (σκαλιστά κλαδιά ελιάς) αλλά και στη κάτοψη ενός ποταμού με τους παραποτάμους. Με τις παραπάνω προϋποθέσεις, αναπτύχτηκε ο σχεδιασμός του κεραμικού περιέκτη για τον ελαιώνα στην περιοχή Πείρος, ο οποίος παράγει ελαιόλαδο με έντονη και πικάντικη επίγευση του καρπού της ελιάς και αρώματα φρεσκοκομμένων βοτάνων.
Βαλβίδα μη αναπλήρωσης
Όλοι οι κεραμικοί περιέκτες διατίθενται σε μεγέθη 500 και 250 ml με σφραγισμένη βαλβίδα μη αναπλήρωσης για την διαφύλαξη της ανώτερης ποιότητας και αυθεντικότητας του ελαιολάδου.
Κάθε κεραμικός περιέκτης είναι σφραγισμένος σε πολυτελή κασετίνα υψηλής αισθητικής.
Το ελαιόλαδο δαίδαλος προέρχεται από ιδιόκτητους ελαιώνες κορωνέικης ποικιλίας του Νομού Αχαΐας Πελοποννήσου. Οι ελαιώνες των περιοχών αυτών δίνουν το ποιοτικό και επώνυμο ελαιόλαδο από ποικιλίες που καλλιεργούνται για αιώνες στα εδάφη τους. Η ποικιλία κορωνέικη έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη στο κόσμο, η οποία παράγει το άριστο ελληνικό ελαιόλαδο. Η φροντίδα των ελαιώνων DEDALOS είναι συνεχής και επίπονη με σκοπό την παραγωγή άριστης ποιότητας καρπό, εφαρμόζοντας μεθόδους ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Είναι σημαντικό η συγκομιδή να γίνεται την κατάλληλη στιγμή ωρίμανσης του καρπού. Έτσι μόνο ο ελαιόκαρπος θα δώσει άριστο αποτέλεσμα. Μετά τη συγκομιδή ο καρπός οδηγείται στο ελαιοτριβείο για επεξεργασία. Η εξαιρετική του ποιότητα βασίζεται στην οξύτητα του η οποία κυμαίνεται στο 0.3 και οι χημικές αναλύσεις του αποδεικνύουν ότι το ελαιόλαδο DEDALOS είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Κύριος στόχος είναι να δίνεται στον καταναλωτή ένα φυσικό προϊόν χωρίς χημικές παρεμβάσεις. Η επεξεργασία γίνεται μόνο με φυσικούς και μηχανικούς τρόπους σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να παραχθεί ένα άριστο οργανοληπτικά και φυσικοχημικά προϊόν με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία και συστατικά.
Γυάλινη συσκευασία με μονοποικιλιακό περιεχόμενο σε δύο εκδοχές, το Classic-μανάκι και το Premium κορωνέικo.