[row]

[col span=”3″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”330″]

Γράφει ο Γιάννης Λιναρδάκης 
Καρδιοχειρουργός 
Αν. Διευθυντής Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

[/col]
[col span=”9″ span__sm=”12″]

Το ελαιόλαδο είναι «ευλογία θεού».
 
Αν ποτέ μου ζητούσαν να αναδείξω δυο ή  τρία αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας σίγουρα θα έβαζα σε αυτά  το ελαιόλαδο. 
 
Οι απέραντοι ελαιώνες η εύφορη γη, το λάδι, ο «υγρός χρυσός» όπως τον περιγράφει ο Όμηρος, αποτελούν ένα από τους πυλώνες της απαράμιλλης γαστρονομικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. 
 
Από την αρχαιότητα έως σήμερα το κλαδί ελιάς είναι ένα σύμβολο ειρήνης. Και το ελαιόλαδο ένα προϊόν με μεγάλη αξία. 
 
Στο ελαιόλαδο είχε, έχει και θα συνεχίσει να στηρίζεται η Μεσογειακή Διατροφή. 
 
Είναι  πηγή ζωής και ευεξίας προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα εγκεφαλικών επεισοδίων ενώ η πληρότητά της σε βιταμίνη Ε δρα πολλές φορές ως φυσική πρόληψη για κάποιες μορφές καρκίνου. 
 
Λόγω των πλούσιων μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών λειτουργεί ευεργετικά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ενώ παράλληλα συμβάλλει στην διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης. 
 
Μολονότι κατά κύριο λόγο αποτελεί λιπαρή ύλη, το παρθένο ελαιόλαδο ακόμα και στην σημερινή ψηφιακή εποχή προτιμάται από ομόλογα προϊόντα όπως το βούτυρο. 
 
Εν’ κατακλείδι το ελαιόλαδο είναι «ευλογία θεού».

[/col]

[/row]

Experience the Essence of Nature with Our Extra Virgin Olive Selection – Purity in Every Drop, Tradition in Every Taste.
Select your currency
Euro